Tilbake til oppskrifter

BOKNAFISK

TORSK
MIDDAG
40-60 MIN
6 PORSJONER

Ingredienser

300 gr. boknafisk per person
3-4 ss salt per liter vann

Baconfett

250 gr. bacon
Ekstra smør

Gulrotstuing

3 gulrøtter per person
3 ss flytende margarin
3 ss hvetemel
4,5 dl gulrotkraft
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Beregn 300 gr pr fisk person.
Kok opp lettsaltet vann. 3 - 4  ss salt pr liter vann.
Legg fisken i det kokende vannet. La den småkoke i 10 min.
Skrell og skjær gulrøttene i små terninger. Kokes møre.
Hell av vannet, men ta vare på det.
Mos halvparten av gulrøttene med en «stapper». La resten være i terninger.
Ta en ny kasserolle.
Lag tykk hvit saus av smør, hvetemel og gulrotkrafta. Bruk like deler smør og hvetemel.
Bland sausen med gulrøttene til du får den konsistensen / forholdet du ønsker.
Smak til med salt.
Rør i 1 ss sukker (kan sløyfes).
La stuingen få et forsiktig oppkok.
Rør hele tiden.
Server med gode, melne poteter, bacon og gulrotstuing.

Vel bekomme