Fremgangsmåte
Rogna.
Klipp bort hinner og skyll den.
Pakk den inn i matpapir så den ikke sprekker under koking.
Legg den lagvis i kasserollen. Ha på vann til det dekker rogna godt.
Ha i 3-4 ss salt pr liter vann.
Gi den et oppkok. La den småkoke i omlag 40 minutter.
Lever
Rens levra for hinner og blodårer.
Skjær den opp i små terninger.
Ha litt vann i bunnen av kasserollen. Skal bare dekke bunnen.
Ha i levra. Ha i 1 tsk salt pr 1 liter lever.
Gi den et forsiktig oppkok på svak til middels varme.
Levra vil nå slippe fettet.
La den småkoke i 20 minutter. Fjern skummet som danner seg .
Skrei
Kok opp vannet. Ha i 3 - 4 ss salt pr liter vann.
Ha fisken i vannet når vannet fosskoker.
Når vannet koker igjen trekkes kasserollen av plata.
La fisken trekke i det varme vannet i 10 minutter..
Server på varme tallerkner.
Godt tilbehør er flatbrød og smør, og finhakket rå løk.
Vel bekomme