Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 grader.
Beregn 350 - 500 g lutefisk pr person .
Legg fisken med skinnsiden ned i ildfast form/langpanne.
Strø et jevnt lag finsalt over fisken. Omlag 1 ss salt pr 500 g fisk.
La fisken stå med salt på i en halv time. Hell av mesteparten av vannet som nå er trekt ut av fisken.
Dekk forma med aluminiumsfolie. Sett forma midt i stekeovnen.
Ta folien bort etter 20 min. Øs vannet som er i forma over fisken.
Gjenta dette hvert 5. min de neste 15 minuttene til fisken er ferdig. (Total steketid 35 - 40 min.)
På denne måren har du kontroll med fisken slik at den ikke blir for mye kokt.
«Vanningen» holder fisken blank og fin.
Ertepuré
Beregn 200 g frosne selskapserter pr. person.
Kok opp lettsaltet vann. Ha i de frosne ertene. Gi de et oppkok. Hell av vannet.
Mos ertene med stavmikser.
Rør inn 1 ss smør pr 400 g erter. Smak til med salt og pepper.
Serveres med gode poteter, bacon og erterpuré.
God sennep og raspet brunost er også godt følge.
Vel bekomme